Webinars

Webinar: L’acompanyament emocional dels infants i adolescents

Webinar: L’acompanyament emocional dels infants i adolescents

REALITZAT

En aquesta sessió treballarem d’acompanyament en situacions emocionalment complexes, com son les que estem vivint actualment. A través de l’observació de diferents indicadors en els infants i joves podrem observar en quin estat emocional es troben, i gràcies a la comprensió de les “Cinc fases de la complexitat emocional” podrem entendre millor quines necessitats poden tenir i per tant fer un acompanyament més proper a la seva realitat.
Aprofundirem a en aquests temes aprofitant les preguntes dels i les participants.

Ponents Oriol Julià, president de SEER (Salut i Educació Emocional SL), creador i facilitador de tallers i formacions sobre educació emocional, bullying, creixement personal, mediació i resolució positiva de conflictes, entre d’altres. S’ha especialitzat en l’acompanyament i assessorament d’equips professionals per a la promoció del benestar.

EL POTS VEURE AL SEGÜENT ENLLAÇ:

Webinar: El sucre, un viatge històric de l’origen fins als nostres dies

Webinar: El sucre, un viatge històric de l’origen fins als nostres dies

REALITZAT

A través de les diferents etapes iniciem un viatge històric a través del sucre. Des del nord de l’Índia en el seu origen, fins a les prestatgeries de tots els supermercats a l’actualitat. Veurem com aquest aliment ha estat el primer producte colonial de la història, però també el primer producte global. Veurem que l’explotació sucrera ha influït en l’organització laboral moderna i parlarem també de la funció del sucre al llarg del temps.

Ponents David Drocourt. Docent de formació per l’ocupació en l’àmbit de la restauració, des del 2007. Apassionat per la història dels aliments, l’antropologia i totes les disciplines que puguin tenir una relació amb el fet de menjar. Experiència professional tant en la cuina de col·lectivitats com en restaurants tradicionals. Forma part del claustre de professorat del centre de formació de Fundesplai.

EL POTS VEURE AL SEGÜENT ENLLAÇ:

Webinar ‘Aprèn sobre Teams’

Webinar ‘Aprèn sobre Teams’

REALITZAT!

Teams és una de les eines més potents per a la col·laboració remota d’equips de treball. La versió gratuïta permet organitzar reunions online i videotrucades, emmagatzemar arxius personals i d’equips de forma segura, col·laborar en temps real amb altres aplicacions, i comunicació per xat il·limitada.

Si vols aprofitar al màxim aquesta eina gratuïta i senzilla d’utilitzar, accedeix al webinar i clarifica els teus dubtes!

EL POTS VEURE AL SEGÜENT ENLLAÇ:

Webinar: Mitjans de comunicació i xarxes socials, un terreny per al masclisme?

Webinar: Mitjans de comunicació i xarxes socials, un terreny per al masclisme?

REALITZAT!

Reflexionem sobre els mitjans de comunicació i les xarxes socials com a transmissors de valors i per tant com a agents educatius a tenir en compte. Quin paper hi juguen per a l’extensió del masclisme o per el contrari per a promoure el feminisme? Què hi passa a Tik Tok? I a Instragram?
Analitzem a través d’exemples la realitat d’aquestes apps i d’altres per entendre com infants i joves es comuniquen i comparteixen informació especialment pel que fa al gènere i a les relacions.

Ponents Marc Alcaraz Díez. Cap d’estudis del Centre de Formació de Fundesplai. Diplomat en Magisteri d’Educació Especial i Grau en Psicologia. Coordinador de la proposta educativa enCORatja’t de Fundesplai.

AMB EL SUPORT DE Direcció General de Joventut. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Generalitat de Catalunya

Material disponible a https://view.genial.ly/5ed5496f08b6410db82874a1/presentation-xxss-i-masclimes

EL POTS VEURE AL SEGÜENT ENLLAÇ:

Webinar: Recursos i usos de la Programació Neurolingüística per abordar situacions desafiants

Webinar: Recursos i usos de la Programació Neurolingüística per abordar situacions desafiants

REALITZAT

En situacions extraordinàries, com les que estem vivint derivades del confinament, que ens porten a viure el que succeeix amb estrès, ansietat i fins i tot incapacitat per comunicar el que ens passa, és quan la Programació Neurolingüística PNL apareix com un recurs per a suportar i entendre perquè aquestes situacions externes ens afecten, aportant idees pràctiques per entendre-les i gestionar-les. En aquest webinar conversarem sobre que és la PNL i com els sistemes representacionals, dibuixen la realitat i la percepció del que vivim.

Ponents Diona González Castro. Llicenciada en psicologia. Master en PNL. Especialista en Psicoterapia i Hipnosis Eriksoniana. Formadora i conductora de grups. Membre del claustre de professorat del centre de formació de Fundesplai.

EL POTS VEURE AL SEGÜENT ENLLAÇ:

Webinar: Afrontar la pèrdua. Nens, nenes i adolescents en confinament

Webinar: Afrontar la pèrdua. Nens, nenes i adolescents en confinament

REALITZAT!

Reflexió de com un infant pot afrontar la pèrdua d’un familiar o d’una persona significativa, en aquest context de pandèmia i de confinament.Tant els professionals com els familiars més propers han de valorar la millor forma de parlar de la mort als NNA i com suportar el dol, tenint en compte l’edat ja que la seva capacitat cognitiva va evolucionant. S’exposaran algunes preguntes freqüents que els NNA poden plantejar.

Ponents Josepa Borràs Pàmies, Mestra, Psicòloga i Educadora Social habilitada. Experiència com a mestra durant 10 anys a diferents escoles de Catalunya. Al 1984 inicià una llarga trajectòria professional com Educadora Social en Centres de Menors, a Tortosa (Terres de l’Ebre). Durant 8 anys ha estat Vocal de la Junta del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Francesca Ferrari, Pedagoga, Educadora Social habilitada i Mediadora. Experiència en mediació des de 1995 a l’actualitat. Coordinadora del Col·lectiu Professional de Mediadors del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC). Tresorera de la Junta directiva de l’Associació Professional de Mediadors (ACDMA). Vicepresidenta Junta directiva del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya.

Material disponible a: http://ja.cat/perdua

EL POTS VEURE AL SEGÜENT ENLLAÇ

Webinar “aprèn sobre trello”

Webinar “aprèn sobre trello”

REALITZAT!
Gabriel González, responsable d’Innovació de Fundación Esplai, eexplica en una sessió online alguns consells per fer servir TRELLO, una eina digital gratuïta excel·lent per a la gestió de projectes i tasques. El webinar es va realitzar el dilluns 18 de maig i hi van participar 184 persones vinculades, la majoria, a entitats del Tercer Sector.

EL POTS VEURE EN EL SEGÜENT ENLLAÇ:

Webinar: País d’acollida i convivència. Aportacions des de la vivència personal

Webinar: País d’acollida i convivència. Aportacions des de la vivència personal

REALITZAT!
De la mà de la Nadia Ghulam, reflexionarem sobre les adversitats que afronten les persones migrades i refugiades i el reptes educatius que suposa conviure en societats cada cop més diverses i pluriculturals. I coneixerem les línies generals de la proposta educativa nuSOS per a la ciutadania global que Fundesplai impulsa des d’aquest curs entorn a aquesta temàtica.

Ponents: Nadia Ghulam (activista, comunicadora i educadora social de Fundesplai) i Marc Alcaraz (cap d’estudis del Centre de Formació de Fundesplai, mestre d’educació especial i psicòleg).

EL POTS VEURE AL SEGÜENT ENLLAÇ

Webinar: Aprèn sobre Google forms

Webinar: Aprèn sobre Google forms

REALITZAT!
Obrim el cicle de webinars sobre eines de comunicació amb una sessió pràctica sobre Google Forms i, properament, anunciarem altres webinars per aprendre sobre Trello (eina per gestionar tasques i projectes) i Teams (per fer videoconferències).

Ponents:Aquest webinar està impulsat per Gestión Tercer Sector, que és la branca de Suport Tercer Sector a fora de Catalunya. Com que el webinar està dirigit a persones de tot l’Estat espanyol, la sessió s’impartirà en castellà.

EL POTS VEURE EN EL SEGÜENT ENLLAÇ!

Webinar: Primers auxilis psicològics

Webinar: Primers auxilis psicològics

REALITZAT!
Els Primers Auxilis Psicològics són una eina per a la contenció de situacions de molta emocionalitat. Igual que els Primers Auxilis Mèdics, poden ser portats a terme per qualsevol persona que hagi estat entrenada a fer-ho. El seu objectiu és facilitar l’afrontament actiu de les situacions crítiques.

Ponents: Ángeles Castillo, consultora senior de la UTCCB, La Unitat de Crisis de la Universitat Autònoma de Barcelona que es va crear ara fa 10 anys amb la missió de ser un centre de referència en l’abordatge de les situacions crítiques quotidianes, com els accidents, o les situacions extraordinàries, com va ser l’atemptat de Barcelona del 2017 o és ara la pandèmia del COVID19. La UTCCB es dedica a la intervenció directe amb persones i col·lectius, a la docència i a la investigació i treballa tant per l’Administració pública com per a ONGs i empreses privades.

EL POTS VEURE AL SEGÜENT ENLLAÇ

Segueix-nos!

Rep les noves propostes directament al mail, subscriu-te al butlletí especial confinament.

Segueix-nos també a les xarxes socials

Som Fundesplai

Som Fundesplai, una entitat sense ànims de lucre amb la missió d’educar els infants i joves, enfortir les entitats de lleure i el Tercer Sector, millorar el medi ambient i promoure la ciutadania i la inclusió social, amb voluntat transformadora.